Valg af pejs til sommerhuset

Når du skal vælge en pejs til sommerhuset, er der flere forskellige ting, du bør tage højde for. Læs med her, hvor vi dykker ned i de forskellige muligheder og viser inspirationsbilleder af skønne pejse.

Pejsens formål

Det første afgørende punkt i forhold til dit valg af pejs til sommerhuset har at gøre med dine forventninger til pejsen. Her skal du gøre dig klart, hvad pejsens formål er. Skal den “bare” være hyggespreder, eller skal den fungere som primær eller sekundær varmekilde? Skal den være nem at tænde, eller kan du godt lide at bruge lidt tid og have med rigtigt brænde at gøre?

Hvis pejsen skal fungere som varmekilde, så er en traditionel pejs eller brændeovn et godt valg. Her får du nemlig maksimal varme ud af dit ildsted. En gaspejs skaber dog også en god varme, mens en biopejs ikke i samme grad kan varme sommerhuset op – og en elpejs slet ikke skaber varme overhovedet.

Gaspejs Sky Large Rumdeler fra Element4 Flaske gas eller Natur gas - Philippejse

3, 2, 1, bål

For mange er det en del af hyggen at hente brænde i brændeskuret og stable et godt, gammeldags bål på benene i pejsen. Men det er bestemt ikke for alle og det kræver også øvelse, at kunne tænde sin pejs på gammeldags manér. Hvis du ikke er en af dem, der synes det behøver at være en del af oplevelsen – ja måske ville du endda ønske, at det var lidt nemmere – så er en gaspejs en rigtig fin løsning. Her kan du nemlig tænde din pejs med et enkelt klik, ligesom du slipper for at tænke på brænde og aske.

Er du på udkig efter noget midt i mellem gaspejsen og den traditionelle pejs, så kan du komme langt med en pejseindsats. Her skal du stadig tilføre brænde og tænde op, men den intelligente pejseindsats vil hjælpe dig rigtig godt på vej og skabe de perfekte forhold for dit bål både under optændingen og selve afbrændingen.

Størrelsen er vigtig

Når du skal vælge en pejs til sommerhuset, bør du også overveje hvor stor den skal være. En for stor pejs kan ende med at skabe alt for meget varme, så du slet ikke får den brugt udover de meget kolde måneder. En for lille pejs vil omvendt ikke kunne skabe tilstrækkelig varme. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse pejs der vil være ideel i dit sommerhus, står vi klar til at hjælpe dig i vores showroom. Du er også velkommen til at ringe til os for en uforpligtende og inspirerende snak.

Gaspejs True Vision 1300DC Quatro fra M-Design

 

Se flere inspirerende billeder af smukke pejse her.