Tips til at vælge den rette pejseindsats

Har du besluttet dig for at få installeret en pejseindsats? Så er du havnet det rigtige sted. I artiklen her kan du nemlig blive klogere på, hvordan du vælger den rette pejseindsats, så æstetik, praktik og pejsedrømme kan gå op i en højere enhed.

Funktionalitet: Derfor er en pejseindsats en god idé

En pejseindsats giver dig mulighed for at nyde de mange glæder ved en ægte pejs. Du får rigtige flammer og fuldt udbytte af den luminøse varme, de beriger hjemmet med. Du får også oplevelsen med, når du skal stable brændet til et dejligt bål og tænde op. Samtidig vil en pejseindsats hjælpe dig rigtig godt på vej i henseender, som ellers ofte kan drille. Den vil blandt andet give dig optimale forhold for selve optændingen og sikre dig de helt rette forhold for iltindtag under selve afbrændingen.

Det betyder, at du får et langt mere kontrolleret og velbrændende bål. På flere modeller kan du endda indstille programmer, alt efter hvilken træsort du bruger som brænde. Du kan derfor med gode grunde anse en pejseindsats som pejsens intelligente storebror. 

Æstetik: Et- to- eller tresidet pejseindsats

Når du skal vælge, hvilken pejseindsats du kunne tænke dig, så er der flere forskellige muligheder, som har stor betydning for det samlede æstetiske udtryk.

Med en et-sidet pejseindsats får du et traditionelt og afdæmpet look, som leder tankerne hen på en indbygget pejs eller brændeovn. Denne klassiske pejseindsats vil klæde de fleste stuer og kan med fordel installeres der, hvor der allerede findes en skorsten i hjemmet – det gælder i øvrigt alle pejsetyperne.

En to-sidet pejseindsats giver et lidt større udsyn til flammerne og skaber et mere raffineret udtryk. har du pladsen til det, vil den tage sig godt ud i stue, spisestue eller køkken-alrum, hvor den både vil skabe blikfang og sprede lys og varme i flere vinkler.

Med en tre-sidet pejseindsats får du et ekstraordinært godt udsyn til flammebilledet. Det er en utrolig smuk løsning, som både skaber luft omkring bålet og udstråler en helt særlig elegance i indretningen.

Sidst men ikke mindst kan du også gå efter en tunnel pejseindsats, som tillader dig at se bålet fra to sider. På den måde kan du også skabe et hyggeligt kig igennem en skillevæg.

Praktik: placering og brug

Dit valg af pejseindsats afhænger selvfølgelig af en række lavpraktiske forhold. Skal den placeres der, hvor der allerede findes en skorsten i hjemmet, vil der være forskellige byggetekniske begrænsninger i forhold til dine valgmuligheder. Skal du have pejsen installeret i et nybygget hus, bør du omvendt tage ekstra højde for eventuelle klimasystemer i boligen, som kan påvirke – og blive påvirket af – pejsens funktion.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type pejs der vil være det bedste valg for dig, er du meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale – eller til at komme forbi og se mere i vores showroom.