Regler for gaspejs – få overblikket her

Har du besluttet dig for at opgradere din bolig med en smuk gaspejs? Tillykke. Det vil du helt sikkert ikke komme til at fortryde. Der er nemlig mange fordele ved gaspejse – både når det kommer til æstetik og komfort. En gaspejs kan kaste glans over enhver stue på et øjeblik og du slipper for at bekymre dig om brænde, røg, sod og aske.

Gaspejs i lejligheden eller sommerhuset?

Du kan sagtens få en gaspejs uanset om du bor i hus eller i lejlighed. Du kan også skrue op for hyggen i sommerhuset med en gaspejs. Der findes mange forskellige design og størrelser og det er stort set kun din fantasi der sætter grænser. Dog er der nogle få ting, der skal være styr på. Læs med her og få overblikket, så du er helt klar til din nye gaspejs.

Gaspejs SKY Medium Rumdeler fra Element4 - Philippejse
Gaspejs SKY Medium Rumdeler fra Element4 – Philippejse

En gaspejs kan køre på flaskegas

Først og fremmest skal du beslutte, hvilken type gas din gaspejs skal køre på. Hvis din bolig er tilsluttet by- eller naturgas, så kan din gaspejs også tilsluttes her. Priserne på naturgas er dog, som vi alle sammen har hørt og mærket, steget meget i løbet af det seneste år – og det er selvfølgelig noget, der afskrækker mange fra overhovedet at overveje en gaspejs. Men det behøver det ikke. En gaspejs kan nemlig sagtens køre på flaskegas. Flaskegas hører ikke under samme gas-kategori som naturgas, og derfor er prisen på denne type gas heller ikke steget synderligt.

Hvis du vælger en gaspejs, der er tilsluttet flaskegas, så installerer vi den selvfølgelig sådan, at flasken ikke er synlig.

Vælger du en løsning med by-eller naturgas bør du huske at give din udbyder besked. Denne vil ofte komme ud og efterse, at installationen er udført korrekt.

gaspejs true vision 1000V fra M-Design - Philippejse
Gaspejs true vision 1000V fra M-Design – Philippejse

Gældende regler for gaspejse

Når gaspejsen er installeret, skal den selvfølgelig overholde de gældende regler for brug af gas. Det sørger vores dygtige installatører for, så det er slet ikke noget, du behøver at bekymre dig om. Hos Philip Pejse forhandler vi kun gaspejse i de bedste materialer og fra førende mærker. Derfor kan du altid være sikker på, at kvaliteten er i top og at alle regler overholdes.

De gældende regler for gaspejse kan du læse mere om hos sikkerhedsstyrelsen.

Gaspejsen er et lukket system

Fordi en gaspejs er et lukket system, er det nødvendigt med et aftræk, som både sørger for at trække luft til og fra din gaspejs. Der vil altså være to rør – et til at trække luft ud af pejsen og et til at tilføre pejsen ny luft. Det er igen noget, vores dygtige installatører sørger for er i orden.

At gaspejsen er et lukket system betyder desuden, at dit indeklima slet ikke bliver påvirket negativt, som hvis du eksempelvis har en brændeovn eller en traditionel åben pejs. Med en gaspejs slipper du for røg og lugt alt imens du får det fulde udbytte i form af hygge, lys og varme.

Pejseindsats Luna 1000H fra M-Design