Pejseindsats

LUNA DIAMOND PLUS: Touch, Swipe, Enjoy!

Med Diamond Plus, er M-Design kommet endnu tættere på den intelligente pejseindsats. Alle pejseindsatsene fra Diamond Plus serien leveres standard med fjernstyret glaslåge samt fjernstyret indbygget pejsegitter (som forsvinder helt ind i pejseindsatsen). Pejsen leveres desuden med en LED stribe, en blæser og en såkaldt “smartboks” der holder øje med de forskellige sensorer der er monteret på indsatsen; via Swipe dashboard eller via M-Design app’en kan man blandt andet styre glåslågen, gnistfanget og LED lyset. Med “opstart” tilstand slået til, vil pejsen selv styre glaslågens og luftindtagets åbning, for at opnå det optimale træk, der er nødvendigt under optændingsfasen. Der findes tre præprogrammerede driftindstillinger, afhængigt af træarten. Pejsen vil køre forskelligt, efter om der forbrændes en mere eller mindre tæt trætype (birk, ask…).

850V Diamond
1000H Diamond

HEJSBAR GLASLÅGE OG TÆTTE HUSE

Vær opmærksom på, at en hejsbar glaslåge ikke altid indebærer en garanti for at pejseindsatsen kan bruges åben. I teorien er ovnen bygget for at fungere både lukket og åben, men disse to tilstande er meget forskellige når det kommer til luft og ilt forbrug; når lågen er lukket, tager pejsen ilten udefra, igennem friskluft indtaget (indbygget på de fleste pejseindsatse). Når lågen er åben, skal der suges mere luft igennem pejsen og videre op i skorstenen. Denne luft kommer i de fleste tilfælde fra det lokale pejsen står i. Skorstenens dimensioner (diameter og højde) spiller en vigtig rolle med hensyn til hvor meget og hvor hurtigt luften kan flyttes. Rummets størrelse samt hvor tæt det er, om der er emhætte eller kraftig ventilationsanlæg, er også afgørende for en god drift af ovnen. Husk også at fyre godt i din pejseindsats, da det er den høje temperatur der primært er årsagen til en god termisk drift og en ren forbrænding.

Den intelligente pejs

Diamond Plus serien fra M-Design leveres med smartboks der muliggøre næsten alt: automatisk glaslåge, automatisk gnistfang, styring af temperatur, overvågning af skorstenstræk. Forbrændingen kan også tilpasses, om man fyrer med hårdt (eg), mellem eller blødt (birk) træ.