Om de mange fordele ved en gaspejs

Forestil dig, at du sidder i sofaen foran ilden, mens du er pakket ind i et tæppe med en god bog og en kop te. Eller måske nyder du flammernes knitrende varme, mens du har dine kære samlet omkring dig til en hyggelig stund. Det er skønt at have et ildsted i hjemmet, som inviterer til nærvær og hygge. Men hvordan realiserer du rent praktisk drømmen på bedste vis?

Gaspejs eller almindelig pejs?

Der er mange fordele ved at vælge en gaspejs frem for en traditionel pejs med et “rigtigt” bål. For det første sviner en gaspejs langt mindre end en almindelig pejs. Den producerer hverken sod eller aske, som skal fjernes og rengøres efter brug – som en almindelig pejs gør,

Den næste store forskel er, at en gaspejs ikke forurener dit indeklima i samme grad som en almindelig pejs. Hvis en almindelig pejs er installeret korrekt, vil den ikke have stor negativ effekt på dit indeklima, men den vil dog påvirke det i højere grad end en gaspejs, som kører i et fuldstændigt lukket system. En gaspejs afleder ingen farlige partikler og har ikke på den måde kontakt med dit indeklima.

Bor du i nybyg, hvor indeklimaet kontrolleres automatisk, kan der af samme grund være stor fordel i at vælge en gaspejs, da denne heller ikke påvirkes af dit indeklima, som i den slags huse ikke har en masse ekstra ilt til rådighed, som ilden kan “spise af”.

Sidst men ikke mindst, bør du overveje, hvor meget tid og energi du har lyst til at lægge i brug og optænding af din pejs. En almindelig pejs skal tændes op på traditionel vis og der skal løbende tilføjes brænde, for at holde ilden kørende. Det er en del af charmen ved en traditionel pejs, men det er også krævende.

Med en gaspejs slipper du både for at skulle tænde op og tilføre brænde løbende. Med et enkelt klik har du gang i bålet, som aldrig brænder ud – medmindre du selvfølgelig slukker på knappen igen.

En gaspejs er en oplagt løsning for dig, som ønsker fuldt udbytte af pejsens ekstravagante udtryk og dejlige stemning med minimal indsats både før, under og efter optændingen.

Gaspejs indbygget i eksisterende pejs

Har du en traditionel pejs i din bolig, som du egentlig er glad for rent æstetisk, men som du aldrig får brugt grundet besværet omkring optænding? Så bør du overveje at få installeret en gaspejs i din eksisterende pejs. Denne løsning vil bevare dit hjems udtryk, samtidig med at hyggen og den gode stemning bliver lettere tilgængelig.

Hos Philip Pejse har vi stor erfaring både med installering af nye gaspejse og med opgradering af eksisterende pejse. Vi forhandler kun gaspejse fra anerkendte mærker i stilrent design. Du er meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning, så vi sammen kan få dine pejse-drømme til at gå i opfyldelse.