Inspiration: Smukke pejseløsninger

Har du en pejs? Skønt! Med en pejs i hjemmet kan du skabe et elegant og luksuriøst udtryk og du er garanteret et æstetisk blikfang og samlingspunkt i rummet. Har du ikke en pejs i hjemmet, men ønsker du en, så kan du her i indlægget hente inspiration til, hvor og hvordan du kan placere den samt hvilket design der passer bedst ind i din øvrige stil. Måske kan du også hente inspiration til en opgradering af din pejs, hvis du er en af de heldige, der allerede besidder en.

Placering af pejsen

Det siger sig selv, at du bør placere pejsen der, hvor du vil få størst glæde af den. Er det i stuen med et par bløde sofaer eller dejlige lænestole foran? Eller er det i spisestuen, hvor familien samles fast hver dag? Det er meget forskelligt fra familie til familie, hvilke rum vi opholder os mest i, men tænk gerne jeres hverdag ind, når du skal placere din pejs.

Tidsløst design

Tænk gerne i tidsløse farver og designs, når du skal vælge pejsens udtryk. En pejs holder i mange år og det kan være en stor omkostning at skifte den ud. Derfor skal du gerne tænke 20 år frem i tiden – og altså ikke nødvendigvis gå efter, hvad der er moderne netop nu, men i højere grad navigere efter hvad du kan lide.

Gas, brænde eller bio?

Når du indretter dit hjem med en pejs, bør du også overveje på forhånd, om det skal være en traditionel pejs, en gaspejs eller en biopejs. Det gælder både fordi der er utrolig stor forskel på brugen af dem, men også fordi det har betydning for, hvor du rent faktisk har mulighed for at placere pejsen.

En traditionel pejs skal have en skorsten, mens der til en gaspejs skal kunne installeres et aftræk. En biopejs derimod kræver hverken skorsten eller aftræk, og du har derfor ikke de samme begrænsninger i forhold til pejsens placering, når du vælger en biopejs. Omvendt får du heller ikke det samme stilmæssige udtryk med en biopejs som med en traditionel pejs.

I sidste ende afhænger dit valg således af, om du er mest til det ene eller det andet udtryk, samt om det er vigtigt for dig om det er rigtig brænde, gas eller bioethanol der brændes i pejsen.