Inspiration: Hvilken gaspejs er den rette for dig?

Det er ikke let at vælge mellem de mange smukke løsninger indenfor gaspejse. Har du besluttet dig for at forskønne dit hjem med en gaspejs, men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så se med her, hvor vi dykker ned i nogle af de forskellige typer og deres fordele.

Del rummet op med hygge og lys

Har du en del af et rum, som du har lyst til at skærme lidt af? Eller et større rum, som kunne drage fordel af lidt rumdeling? Så er en rumdelende gaspejs en løsning der både er meget funktionel og smuk. Det kan gøres på mange forskellige måder og du kan selv vælge, om du ønsker stor gennemsigtighed med et stort pejseparti, eller om det skal være mere afskærmende med et mindre pejseparti strategisk placeret.

På billedet ovenfor ses en smuk løsning, hvor gaspejsen deler rummet op og afskærmer spiseområdet fra den øvrige stue, uden at rummet bliver lukket helt af. Med en gaspejs kan du på denne måde dele rummet op på en måde, der fordrer både lys, varme og luft.

Skab en hyggekrog i stuen

Drømmer du om at sidde i din stue og nyde en rolig stund foran pejsen med dem du har kær? Med en gaspejs i stuen kan du med et enkelt klik skabe de perfekte rammer for en hyggelig aften. Der findes mange løsninger og det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

En gaspejs passer rigtig godt ind i den nordiske stil med lyse farver og naturmaterialer. De bløde, organiske bevægelser fra flammerne kan også bløde lidt op for en mere rå indretning i den øvrige del af rummet. Her på billedet ovenfor står pejsen eksempelvis smukt til de bare mursten og det rå gulv. Den skaber varme og liv i rummet.

En gaspejs kan også implementeres med stil i en mere maskulin indretning. Her står den flot til det mørke træ og den sorte ramme. De dunkle toner og det gyldne skær fra flammerne går op i en højere enhed og emmer af luksuriøs elegance.

Den traditionelle pejs transformeret til gaspejs

Har du i forvejen en pejs, som du i grunden er glad for, så kan du få transformeret den til en gaspejs og samtidig bevare udtrykket i boligen. Ved at transformere din pejs til en gaspejs, slipper du for besværet med at skulle tilføre brænde. Du slipper også for al den rengøring, der følger med brugen af en traditionel pejs. En gaspejs producerer nemlig hverken sod, røg eller aske. Derfor vil det også forbedre dit indeklima væsentligt at vælge denne løsning.

Pejsefront Athenas med pejseindsats Venus 630 fra M-Design

Her ses en traditionel pejs, som er transformeret til gaspejs. Stuen har dermed bevaret sit overdådige udtryk og den gode stemning, samtidig med at ejeren nu har hyggen lige ved hånden og kan kontrollere flammerne med et enkelt klik.

Udendørs gaspejse trækker mennesker til

Med en udendørs gaspejs kan du skabe de perfekte rammer for en hyggelig aften i haven med venner og familie. Som mørket falder på og kulden lægger sig om jer, kan I samles om flammernes varme og gyldne lys. Du kan også fuldende udestuen eller den overdækkede terrasse med en outdoor gaspejs som den på billedet nedenfor, der i høj grad inviterer til gode stunder under åben himmel.