Hvilken pejs skal man vælge?

Der findes mange forskellige typer af pejse og det kan være svært at vælge. Skal du have en almindelig pejs, en gaspejs, en biopejs eller noget helt fjerde? I artiklen her kan du måske finde inspiration og blive klogere på, hvilken type pejs, der passer bedst til dine forventninger, ønsker og behov.

Forestil dig…

Du kan med fordel prøve at visualisere dine tanker omkring din fremtidige pejs. Hvad drømmer du om? Er det hyggen omkring en optænding, der tiltaler dig? Eller er det omvendt noget du gerne bare vil have overstået, så du kan nyde flammerne? Hvis du synes, det hører med til oplevelsen at tænde op med rigtigt brænde og hvis du sætter en ære i dine evner udi optænding, så bør du vælge en almindelig pejs eller en brændeovn. Hvis du omvendt godt gad at undgå besværet ved at tænde op, så er en gaspejs et langt mere oplagt valg for dig. Her kan du nemlig med få klik på en app eller fjernbetjening sætte gang i pejsen og nyde flammerne, indtil du selv slukker dem igen.

Hvilken pejs skal man vælge? Fordele ved gaspejse og biopejse

Den nemme optænding er dog ikke den eneste fordel ved en gaspejs. Fordi en gaspejs kører på gas i stedet for rigtigt brænde, så undgår du ikke kun besværet ved optændingen, men også alt det der kommer før og efter: Du skal ikke sørge for brænde på forhånd og du behøver heller ikke udføre tømning og rengøring efterfølgende. En gaspejs producerer ikke aske, sod og røg, så du slipper altså helt for at spekulere mere over din pejs, når den er slukket.

De samme fordele får du ved en biopejs. Forskellen på en gaspejs og en biopejs er, at en gaspejs forbrænder gas, mens en biopejs forbrænder bioethanol. Begge typer pejse har en ren afbrænding og de påvirker ikke dit indeklima i samme grad som en almindelig åben pejs eller en klassisk brændeovn kan gøre.

Din pejs, dine forventninger

Når du spørger dig selv “Hvilken pejs skal man vælge?”, så er der selvfølgelig ikke et entydigt svar på spørgsmålet. I sidste ende afhænger det helt og holdent af dine forventninger, ønsker og behov. Det er vigtigt at du gør dig klart, hvad du godt kunne tænke dig og hvad du virkelig har brug for. Skal pejsen fungere som en reel varmekilde? Skal den kunne fjernes nemt igen, hvis du skal flytte?

Samtidig er det også vigtigt, at du er ærlig over for dig selv omkring din indretningsstil i øvrigt, så du ikke bare får valgt en flot pejs, men den flotteste pejs, som lige præcis er rigtig for din bolig. Du er velkommen til at kontakte os til en uforpligtende og inspirerende snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig videre herfra.