Hvad kræver en gaspejs?

Hvis du drømmer om en gaspejs og gerne vil vide mere om, hvad den kræver for at kunne installeres, så er du landet det rette sted. I artiklen her kan du nemlig læse mere om, hvilke forskellige praktiske ting, der skal være i orden eller overvejes, for at du kan få installeret en gaspejs i dit hjem.

Gaspejs SKY Small Rumdeler fra Element4 - Philippejse
Gaspejs SKY Small Rumdeler fra Element4 – Philippejse

En gaspejs kræver et aftræk

For det første kræver en gaspejs ikke en skorsten, men der skal kunne laves et balanceret aftræk. Et aftræk sørger for at tilføre frisk luft til din gaspejs, så den kan brænde smukt, uden at tage ilt fra rummet den står i. Samtidig sørger aftrækket for, at lede gasrester ud af boligen. Denne måde at installere en gaspejs på betyder, at den kører som et fuldstændigt lukket system, som ikke har kontakt til dit indeklima – og det er meget fordelagtigt.

Især hvis du bor i nybyg med automatisk klimastyring, vil gaspejsens lukkede system være en god nyhed for dig. Når du har automatisk klimastyring i din bolig, er der ikke en masse ekstra ilt og luft i rummet, som ilden kan leve af. Derfor kan der ved brug af en almindelig pejs opstå et undertryk i boligen, som du helt undgår med en gaspejs.

En gaspejs kan også installeres med et åbent system, men her kræves en skorsten og så vil ilden hente ilt fra rummet, som pejsen befinder sig i.

Professionel installation

At installere en gaspejs er ikke et gør-det-selv projekt. Der skal fagfolk til, så du er sikker på at den bliver installeret helt korrekt og overholder de gældende love og regler omkring gas. Du bør derfor kontakte en VVS med gas autorisation, der har erfaring med installation af gaspejse. Installation af aftræk, tilslutning af pejsen samt opstart, placering af det kunstige brænde og røggas analyse skal helst foretages at samme firma.

Pejseindsats Luna 900CR fra M-Design

Korrekt placering

En gaspejs kan i princippet placeres hvor som helst i din bolig, så længe der enten laves en skorsten eller et balanceret aftræk. Hvis du ønsker en pejs helt uden aftræk, så er en biopejs måske en mere oplagt løsning for dig.

Sidst men ikke mindst skal det måske nævnes, at en gaspejs selvfølgelig kræver gas. Du kan bruge en eksisterende kilde til gas eller du kan få tilsluttet flaskegas.

Vi håber at du er blevet klogere på spørgsmålet “Hvad kræver en gaspejs?” – hvis du fortsat har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.