Gaspejs eller brændeovn? Bliv klogere her

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en gaspejs eller brændeovn, så er du landet det rigtige sted. Her i artiklen vil vi gennemgå de mange fordele, der er ved at vælge en gaspejs frem for en brændeovn.

Gaspejs eller brændeovn? Tænk på din tid

Hvis du overvejer en brændeovn, så skal du huske at du ser en fremtid i møde, hvor du skal bruge tid på at anskaffe brænde, før du kan tænde op. Med en gaspejs behøver du ikke bekymre dig om brænde. Den er nemlig selvkørende og skal ikke tilføres brandbart materiale udover gas.

Derudover vil du spare en masse tid på rengøring, hvis du vælger en gaspejs fremfor en brændeovn. En brændeovn producerer nemlig både røg, aske og sod, hvilket vil koste dig mange timers udluftning, aske-tømning og rengøring af glasfladen. Med en gaspejs slipper du for alt dette, da den hverken producerer sod, røg eller aske. Derfor vil du også skabe et bedre indeklima, hvis du vælger en gaspejs frem for en brændeovn.

Stil og indretning: Det moderne hjem

Passer en gaspejs eller brændeovn bedst ind i din bolig? Det kan være svært at svare på, da de godt kan ligne hinanden en del. Med en gaspejs får du dog mulighed for at vælge et mere eksklusivt og stilrent design, som passer bedre ind i den moderne bolig end en traditionel brændeovn. En gaspejs kan designes præcis som du ønsker og placeres hvor som helst i hjemmet. Så når du spørger dig selv “gaspejs eller brændeovn?”, så husk at du har flere moderne muligheder med en gaspejs.

Gaspejs eller brændeovn = Gas eller brænde?

Om du vælger at installere en gaspejs eller brændeovn i dit hjem kommer selvfølgelig også til at have indflydelse på, om du skal bruge dine penge på at købe brænde eller på at købe gas. Her er det vigtigt at huske, at en gaspejs sagtens kan køre på flaskegas. Priserne på naturgas er steget gevaldigt og det afskrækker faktisk mange fra at få installeret en gaspejs i hjemmet. Men det er helt uden grund. Den gas der er i gasflasker går nemlig slet ikke ind under samme kategori som naturgas. Prisen på gasflakser er også en helt anden og den er kun steget ganske lidt.

Æstetikken – hvor skal din nye gaspejs eller brændeovn placeres?

Svaret på om du skal vælge en gaspejs eller brændeovn kan også afhænge af, hvad formålet med den er. Er du udelukkende på udkig efter en varmekilde, som skal kunne varme dit hus op? Eller er du på udkig efter en eksklusiv tilføjelse til dit hjem, som både giver en særlig atmosfære, et stilrent udtryk og samtidig er kilde til lys og varme? Er det sidste tilfældet bør du helt klart gå efter en gaspejs.

Så hvad skal du vælge – gaspejs eller brændeovn?

Hvis du vil slippe for at bekymre dig om brænde, at skulle gøre mere rent og at skulle bruge en masse tid på at tænde op, hver gang du har lyst til at tilføre lidt ekstra hygge, så er svaret på “gaspejs eller brændeovn?” simpelt: En gaspejs er klart at foretrække frem for en traditionel brændeovn.

Med en gaspejs har du altid hyggen inden for rækkevidde. Du kan nemt og enkelt styre din gaspejs med en app og der findes mange forskellige og smukke løsninger, som vil give dit hjem et gyldent skær af elegance og overskud.

Vi håber du med denne artikel er blevet klogere på, om du skal vælge gaspejs eller brændeovn og vi glæder os til at hjælpe dig videre, hvis du ønsker det.