Gaspejs eller biopejs – bliv klogere her

Hvad er forskellen egentlig på en gaspejs og en biopejs? Er der fordele ved at vælge det ene frem for det andet og hvad med prisen? Bliv klogere i indlægget her, hvor vi ser nærmere på, om man skal vælge gaspejs eller biopejs.

Et brændstof til forskel

En gaspejs kører, som navnet afslører, på gas. Det kan være flaskegas eller en anden type gas. En biopejs derimod forbrænder bioethanol. Bioethanol eller bare “ethanol” er en alkohol af vegetabilsk oprindelse og betragtes som en vedvarende energikilde. Deraf kommer navnet biopejs. Det vil altså sige, at den helt store forskel på en gaspejs og en biopejs er det brændstof, de har brug for.

Forskellen begrænser sig dog ikke kun til det rent praktiske spørgsmål om, hvorvidt man skal have bioethanol eller gas tilsluttet sin pejs – det har også afgørende betydning for installeringen.

En gaspejs har brug for et aftræk, der sørger for frisk luft samt for at lede restgas væk. Et aftræk er ikke det samme som en skorsten, men der skal kunne installeres en adgang mellem pejs og den friske luft. En almindelig pejs har brug for en rigtig skorsten, for at kunne lede røgen ud. En biopejs derimod behøver hverken skorsten eller aftræk. Det skyldes at bioethanol afbrændes helt rent. Der er ingen risiko for giftstoffer, sod eller røg, selvom der intet aftræk er.

Flammer er flammer

En anden forskel der kan nævnes mellem en gaspejs og en biopejs er flammernes udtryk. Med en gaspejs får du typisk en mere stabil og ensartet flamme, mens biopejsen giver et mere levende og spontant udtryk. Uanset om du vælger en gaspejs eller biopejs, bør du huske, at der er tale om rigtige flammer. Sørg derfor for, at det kun er voksne der betjener pejsen og at den placeres uden for børns rækkevidde, hvis der er små børn i huset.

En luminøs kilde til varme og god stemning

Uanset om du vælger en gaspejs eller biopejs, får du en elegant kilde til varme og lys, som vil skabe god stemning og højne det æstetiske udtryk i din bolig. Du bør dog overveje, hvor meget varme du forventer af din nye pejs, før du træffer valget mellem gaspejs eller biopejs. En gaspejs kan generere en hel del mere varme end en biopejs, og skal pejsen fungere som en reel varmekilde, kan det derfor være en bedre løsning at gå med en gaspejs. Forventer du ikke, at pejsen skal fungere som primær eller sekundær varmekilde, men blot bidrage til den gode stemning og det elegante udtryk, så kan du fint vælge en biopejs. Det er ofte lidt billigere at installere en biopejs, men mange faktorer kan spille ind på prisen. Kontakt os gerne for at høre nærmere om vores priser.

Glæd dig til mange uforglemmelige stunder foran din nye pejs – uanset om valget falder på gaspejs eller biopejs. I begge tilfælde får du nem adgang til flammernes dragende lys samtidig med at du undgår den rengøring, der følger med indendørs afbrænding – hverken en gaspejs eller biopejs producerer røg, sod og aske, som almindelige brændeovne og pejse kan gøre. Det betyder desuden at du helt undgår skadelige partikler indendørs.