Pejseindsats

LUNA DIAMOND PLUS: Touch, Swipe, Enjoy!

Med Diamond Plus, er M-Design kommet endnu tættere på den intelligente pejseindsats. Alle pejseindsatsene fra Diamond Plus serien leveres standard med fjernstyret glaslåge samt fjernstyret indbygget pejsegitter (som forsvinder helt ind i pejseindsatsen). Pejsen leveres desuden med en LED stribe, en blæser og en såkaldt “smartboks” der holder øje med de forskellige sensorer der er monteret på indsatsen; via Swipe dashboard eller via M-Design app’en kan man blandt andet styre glåslågen, gnistfanget og LED lyset. Med “opstart” tilstand slået til, vil pejsen selv styre glaslågens og luftindtagets åbning, for at opnå det optimale træk, der er nødvendigt under optændingsfasen. Der findes tre præprogrammerede driftindstillinger, afhængigt af træarten. Pejsen vil køre forskelligt, efter om der forbrændes en mere eller mindre tæt trætype (birk, ask…).

850V Diamond
1000H Diamond

HEJSBAR GLASLÅGE OG TÆTTE HUSE

Vær opmærksom på, at en hejsbar glaslåge ikke altid indebærer en garanti for at pejseindsatsen kan bruges åben. I teorien er ovnen bygget for at fungere både lukket og åben, men disse to tilstande er meget forskellige når det kommer til luft og ilt forbrug; når lågen er lukket, tager pejsen ilten udefra, igennem friskluft indtaget (indbygget på de fleste pejseindsatse). Når lågen er åben, skal der suges mere luft igennem pejsen og videre op i skorstenen. Denne luft kommer i de fleste tilfælde fra det lokale pejsen står i. Skorstenens dimensioner (diameter og højde) spiller en vigtig rolle med hensyn til hvor meget og hvor hurtigt luften kan flyttes. Rummets størrelse samt hvor tæt det er, om der er emhætte eller kraftig ventilationsanlæg, er også afgørende for en god drift af ovnen. Husk også at fyre godt i din pejseindsats, da det er den høje temperatur der primært er årsagen til en god termisk drift og en ren forbrænding.

Den intelligente pejs

Med en pejseindsats får du en moderne og intelligent pejs, som giver ilden perfekte forhold og sikrer en optimal optænding og afbrænding. Med en pejseindsats får du derfor lettere ved at betjene din pejs – og formentlig mere glæde af den. Se frem til mange hyggelige stunder foran ildens knitrende varme – helt uden bekymringer om, hvorvidt du nu kan skabe gode betingelser for optændingen, om luftindtaget nu er korrekt eller om lågen skal justeres lidt – alt dette klarer din intelligente pejseindsats nemlig for dig.

Diamond Plus serien fra M-Design leveres med en smartboks der muliggør næsten alt: automatisk og hejsbar glaslåge, automatisk gnistfang, styring af temperatur og overvågning af skorstenstræk. Forbrændingen kan også tilpasses, alt efter om du fyrer med hårdt træ (eksempelvis eg), mellem eller blødt træ (eksempelvis birk). Se mere i videoen her, hvor du også kan få en fornemmelse af pejseindsatstens mange gode funktioner.

Æstetik og funktionalitet

 

En pejseindsats er en æstetisk og funktionel opgradering i ethvert rum, hvor den både giver dig noget skønt at se på og skaber en god atmosfære – derudover er en pejseindsats en fortræffelig varmekilde på linje med en almindelig pejs eller en brændeovn. Der findes mange forskellige modeller og du kan vælge mellem en et-sidet, to-sidet eller tre-sidet pejseindsats, alt efter hvilket udtryk du ønsker at skabe. Du kan også vælge en tunnel pejseindsats, som helt ekstraordinært giver kig til flammebilledet fra to sider, samtidig med at der skabes et kighul fra et rum til et andet.

Hos Philip Pejse har vi årtiers erfaring med både installering og forhandling af pejseindsatser og du er derfor sikret en kyndig vejledning hos os. Vi ser frem til at hjælpe dig i mål med drømmen om en moderne pejs.

Pejseindsats i eksisterende pejs

En pejseindsats er en glimrende løsning for dig, som har en eksisterende pejs i boligen, som du ønsker at få moderniseret af enten æstetiske eller praktiske årsager – eller begge dele. Med en pejseindsats får du en intelligent pejs, som kan hjælpe dig med at sikre en god optænding og en perfekt afbrænding. Med en pejseindsats bibeholder du således glæden ved en traditionel pejs – som dog er betydeligt nemmere at betjene.

I de fleste tilfælde kan en pejseindsats relativt nemt installeres der, hvor der i forvejen findes en pejs i boligen. En pejseindsats kræver, ligesom en almindelig pejs, en skorsten. Derfor kan det være en stor fordel at tænke den ind der, hvor der allerede findes en skorsten. Skorstenen skal sandsynligvis tilpasses en smule, så det sikres at loven overholdes.

Pejseindsats i nybyg

En pejseindsats kan også tænkes ind fra start i nybyg, hvor den kan placeres lige der, hvor du drømmer om at få en pejs – så længe der er mulighed for at tilkoble en skorsten. Vær desuden opmærksom på, at mange nye huse er bygget med automatisk klimastyring, og at det derfor ikke er i alle tilfælde, at du vil kunne bruge funktionen ”hejsbare glaslåger”. Det vil nemlig betyde, at pejsen henter ilt fra det rum den befinder sig i, i stedet for udefra – og det kan i nogle tilfælde give bøvl med indeklimaet i nybyggede boliger. Du er velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak, hvor vi sammen kan få drømme og muligheder til at gå op i en højere enhed og finde den helt rette pejseindsats til dig.

Pejseindsats eller gaspejs?

Drømmer du om et ildsted i boligen, hvor familien kan samles til hyggelige stunder? Men er du samtidig i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en gaspejs eller en pejseindsats? Der er fordele og ulemper ved begge valg og i sidste ende afhænger valget mest af dine forventninger til pejsen.

Hvor meget ønsker du at skulle engagere dig i optændingen?

I hvor høj grad skal ildstedet fungere som varmekilde?

Og hvor skal den placeres?

Forskellen på en pejseindsats og en gaspejs er enkel – en gaspejs forbrænder gas, mens en pejseindsats i store træk fungerer som en almindelig pejs, hvor der brændes træ. Udover denne afgørende forskel, er der en stor forskel i brugen af dem. En gaspejs er utrolig let at betjene og kan i de fleste tilfælde tændes med et enkelt klik.

Vælger du en pejseindsats stilles der lidt større krav til dig, da du skal tænde op og tilføre brænde løbende, for at holde ilden i gang. Det skal dog understreges, at en pejseindsats er betydeligt nemmere at betjene end en almindelig pejs, fordi den har nogle tekniske funktioner, som hjælper dig med at skabe de mest gunstige forhold for ilden. Samtidig er der også bedre regulering af indeklimaet.

Hvis optændingen er en del af oplevelsen for dig – eller hvis du ønsker at brænde træ i stedet for gas – så er en pejseindsats et oplagt valg for dig. Her får du den traditionelle oplevelse med et moderne twist og en teknologisk hjælpende hånd. Hvis du ønsker at det skal være nemt at tænde og slukke for ilden, eller hvis du ikke ønsker at have med brænde at gøre, så er en gaspejs måske et bedre valg for dig.

Derudover er der forskellige krav til de to typer af pejse i forhold til skorsten og aftræk. En gaspejs kræver ikke en skorsten, men skal dog have et aftræk, som også sætter visse begrænsninger for, hvor i hjemmet den kan placeres. Ønsker du et ildsted helt uden skorsten eller aftræk, kan du se nærmere på vores biopejse, som kan placeres hvor som helst i hjemmet. En biopejs forbrænder nemlig ethanol og her er afbrændingen så ren, at der ikke behøves yderligere tiltag.